fbpx

Den kvindelige iværksætter

Hvad gør den kvindelige iværksætter anderledes end den mandlige?

Hvad gør den kvindelige iværksætter anderledes end den mandlige?

SheBoss er et fællesskab for, ja kvindelige iværksættere, og ja det kan være en kontroversiel udmelding i de her dage, hvor kønnene er i opløsning og flyder, men jeg holder alligevel fast.

Mest fordi jeg har bemærket et stort behov for at se traditionelle mandeområder som fx iværksætteri, penge, karriere og investering fra et andet perspektiv. Fra et mere feminint perspektiv, hvor der er et andet fokus. Mere fokus på følelserne, mere fokus på familien og mere fokus på den personlige udvikling. Vores målestok, når det kommer til succes, er også anderledes.

Imens vi velkommer udsigten til millioner, som ruller ind på bankkontoen og store bedrifter, så skal millionerne og bedrifterne komme sammen med work-life balance, sammen med en mere bæredygtig forretningsmodel, den intuitive fornemmelse intakt og sammen med muligheden for personlig frihed i forhold til de valg, man tager i livet, børn eller ej.

Verden bliver mere og mere feminin i den forstand og det er bestemt ikke kun forbeholdt kvinder. Kvinder er bare ofte dem, som skubber på for denne forandring.

At skabe et feminint fællesskab er ikke et forsøg på at skabe en verden hvor kvinderne bestemmer, men derimod en feminin modpol til de meget maskuline områder som fx iværksætterverden.

Feminin og maskulin energi kan hver især noget og i min optik er en balance imellem de to at foretrække, men i første omgang så handler det om at give plads til at den feminine energi kan få lov til at udfolde sig, så man er fri til selv at finde sin egen personlige balance, ikke dikteret af omverdenen.

Den feminine energi fylder, skaber glæde og omsorg, men uden den maskuline energi bevæger tingene sig ikke. Den maskuline energi er retning og handling, men uden den feminine energi er der ingen destination og det bliver en hvileløs vandring.

SheBoss handler om at acceptere, at vi også er kvinder. Vi er måske drevne ambitions kvinder, med meget maskulin kraft, men vi er også kvinder og ved at have fokus på balancen, kan vi blive mere hele mennesker og i højere grad bevæge os frit imod det vi drømmer om.

Vi har brug for at tale om de svære følelser så som selvkritik, imposter syndrom, modløshed og destruktiv perfektionisme, om manifestering, om mod, og om hvordan tingene langt fra altid er picture perfect og om stress og nedture, fordi det alt sammen er en del af rejsen.

Vi er et fællesskab, hvor vi hjælper og løfter hinanden – også vores kongullegaer, fordi vi ofte har mere tilfælles end ikke.

Andre lignende artikler ...

Om SheBoss

Hej, mit navn er Trine og jeg hjælper kvindelige iværksættere og selvstændige med at udvikle og vækste deres forretning digitalt og samtidigt bygge et stærkt mindset, som kan stå igennem alle de rucheture iværksætterlivet byder på.