Kopi af Kopi af Unavngivet

Arbejd Hjemmefra Med Børn

Del på facebook
Del på linkedin
Del på email

Arbejd Hjemmefra Med Børn

At arbejde hjemmefra med børn kan godt virke som en temmelig umulig opgave. Men hvis du er forældre til børn – små og store – så ved du at det desværre er hvad der forventes ret så ofte, når sygdom og andet trænger sig på og med corona nedlukningen har de fleste fået en lille smagsprøve på, hvor overvældende arbejde hjemmefra med børns kan føles.

At sige vi har knækket koden til at forene børn og det at arbejde hjemmefra i perfekt harmoni ville vist være en mild overdrivelse, men vi har fundet nogle løsninger som har fungeret for os, så hverken produktivitet eller børn lider overlast.

Hvis du læser dette blog-indlæg, er der også en god chance for, at du er en af dem, som – ligesom vi selv her hos SheeBoss – kalder sig for Mompreneur. Altså; du er en handlekraftig, selvbevidst og målrettet kvinde, som ønsker at forene moderrollen med iværksætterdrømmen. 

Pas på kvindefælden når du arbejder hjemmefra

Men der er også en god sandsynlighed for, at du allerede er faldet i den gængse “kvindefælde” også kendt som “jagten på det perfekte liv.” At du halser rundt og jagter en uopnåelig drøm: Livet, hvor du når som helst på døgnet kan kaste dit velplejede hår tilbage i et koket smil til den imaginære fotograf og invitere omverdenen og dine følgere indenfor til en verden af overskud, sundhed, succes og alment accepteret perfektionisme.

Vi kan allerede nu afsløre, at det perfekte liv ikke findes. Eller det gør det, men ikke som de fleste tror. 

Det perfekte liv er DIT liv. Et liv, som DU trives i, og hvor du formår at opsætte realistiske forventninger til dig selv i alle de roller, du jonglerer i løbet af en dag. Det kan være som mor, som iværksætter, som kone/kæreste, som veninde eller noget helt fjerde…

Drop ideen om at du absolut skal være en selvopofrende mor for at være en god mor. Der er ligeså mange måder at være mor på, som der er mødre i verden. En god mor kan ikke “koges ned til” varierende hjemmelavede måltider af de friskeste økologiske råvarer, friskbagt sukkerfri, gluten og mælkefri kage hver dag og al DIN tid og udelte opmærksomhed.

En god mor inspirerer sine børn ved at være sig selv. Hun sætter et eksempel ved at udleve sin drøm – f.eks. om at stå i spidsen for en succesfuld virksomhed. Det kan godt være, at familien så får serveret spaghetti kødsovs flere gange om ugen i perioder, at børnene bliver sat foran tv’et engang imellem, og måske skal lære selv at rydde op af og til. Sidstnævnte vil de i øvrigt nok takke dig for i længden.

 

Perfekt uperfekt 

Er du sund, hvis du lever af friskskårne grøntsagsstænger, dyrker yoga tre timer om dagen, serverer økologiske speltboller hver morgen og pure nægter alt, hvad der hedder præfabrikerede fødevarer? Er dine børn sunde, hvis de aldrig placeres foran en skærm, hvis de altid er i centrum for din opmærksomhed, og hvis de vokser op i et hjem med økologisk trælegetøj i nordisk stil, som hver aften placeres i de dertil indkøbte opbevaringskurve i økologisk bomuld med påtrykte zoodyr –  og hvis de i øvrigt aldrig har pletter på tøjet?

Hvis den selvopofrelse, som er et grundvilkår ved bare perifert at skulle efterleve ovenstående, ender med at konvertere dig til en energiforladt, uinspireret, havregrøds indsmurt skygge af dig selv, er svaret helt klart nej! 

For at være sund, skal du også være glad! Du skal have overskud, og du skal ikke konstant føle dig bagud i forhold til et ideal, du har set på sociale medier – og som i øvrigt intet har at gøre med virkeligheden. “No filter” er altså bare et andet ord for naturlig make-up og stylet rod, I ved sådan lidt “henkastet lækker.” 

Hvis du virkelig vil noget med dit liv, med din business – og gerne vil vise dine børn et ægte forbillede, så er det altså nu, du skal lære at være uperfekt.

Med uperfekt mener vi bestemt ikke utjekket eller halsende bagefter og ikke have styr på noget som helst. Nej tværtimod; vi mener, at det er på tide, at du aktivt træffer et valg: Hvad er vigtigt for dig!   

 

Nedenfor vil Trine dele nogle af de tips, tricks og hacks, hun selv bruger i sin hverdag som ambitiøs iværksætter, engageret og kærlig nybagt mor, støttende og nærværende bonusmor og dejlig kæreste.

#1 Jeg prioriterer min tid og min energi

Lad være med at tro du kan nå det hele når du arbejder hjemmefra med børn. Prioriter dét, som er virkelig vigtigt for dig og vær’ okay med at det ikke behøver at blive gjort på en helt bestemt måde for at fungere. Jeg vil eksempelvis gerne være en god mor OG skabe en business.

Derfor har jeg valgt ikke at lave mad til mig selv i perioder. Det betyder at jeg kombinere faste med nemme salater og rugbrødsmadder. Jeg får mere energi og meget mere tid fordi jeg ikke skal lave mad. Oveni hatten har jeg mere overskud til mine dejlige familie, og det nyder de godt af. 

Til gengæld, får jeg ikke den mest varierede kost så længe fasten står på. Min kære mand skal selv lave sin mad, og børnene får bare noget nemt og hurtigt. Men hey, de overlever og virker alle sammen glade og tilfredse.

Mit barn går heller ikke i dyrt tøj eller har smart udstyr. Det at følge med alle de smarte mødre kan nemlig godt gå hen og sluge meget af ens tid, energi og ikke mindst penge. Penge som jeg i stedet kan bruge på at udvikle virksomheden.

Husk på 20/80 reglen, som siger, at du får 80% af dine resultater fra 20% af din indsats. Mon ikke du kan finde ud af hvilke 20%, og så være okay med et resultat som kun er 80%.  Det handler nemlig om at have en strategi, som er designet til at nå dine mål, og det handler om bevidsthed og prioriteter – det kan vi simpelthen ikke understrege nok.

#2 Jeg gør tingene mere simpelt når jeg arbejder hjemmefra med børn

En anden ting du kan gøre for at frigive tid og energi er ved at gøre tingene lidt mere simple, eller kedelige vil nogen mene, men det er okay – du har vigtigere ting at give dig til. Fx. det samme tøj i samme farver, så det er hurtigere at vaske og man ikke skal stå og vælge tøj hver morgen. En stor grydefuld kødsovs, som rækker til aftensmad til mange dage og frosne grøntsager frem for friske til hverdag. 

Jeg bruger som regel ikke mere end 10 minutter på at lave aftensmad til børnene i hverdagene. Jeg koger lidt grøntsager og bønnepasta og varmer noget af den forlavede mad jeg har tøet op hen over dagen i køleskabet fra fryseren. I weekenderne bruger jeg nemlig et par timer på at lave en stor omgang kødsovs, fiskefrikadeller eller kyllingegryde, som kommer i fryseren i små beholdere til ungerne. Så er der nem aftensmad.

Jeg har også indrettet min søns klædeskab sådan, at hans tøj ligger sorteret ufoldet i kasser. Det betyde at jeg ikke skal bruge tid på at lægge vasketøj sammen.

En anden ting jeg benytter mig af er levering af varer. Jeg bor i byen så der er mulighed for at få leveret dagligvare til døren, hvilket virkelig sparer meget tid.

Jeg sørger også for at der er ryddet op hver dag. Det vil sige at der ikke ligger ting og flyder i mere end et par timer af gangen imens de bliver brugt. Alt har en plads og jeg bruger 10 minutter 2-4 gange om dagen på at sætte alt på plads. Børnene bliver i øvrigt mindet om og hjulpet med at rydde op efter sig selv, inden de går videre til næste aktivitet. Det betyder at selv min 1-årig er blevet set samle sit legetøj sammen i kurven og tilbage på hylden hvor han tog den. Det sker dog sjældent og de fleste gange skal jeg hjælpe med at rydde op.

I forlængelse heraf, så vasker vi også op hver gang vi har brugt noget og forlader ikke et rum uden det er soigneret.

 

iværksætterkursus for kvinder

 

#3 Jeg bruger systemer til planlægning og til at holde styr på tanker og ideer

Når du skal bygge din business samtidig med at du har en familie der skal holdes i live, kan du ikke have alting i hovedet. Nogle er glade for fysiske papirer, post it’s, kalendere og to-do lister. Og det er vigtigt, at man gør, hvad der passer en bedst. I mine bestræbelser på at holde styr på mit liv, er jeg dog blevet meget glad for de digitale løsninger.

Uanset om du er analog eller digital, vil du have stor glæde af god planlægning og et godt system for alle dine gøremål, så der stadig er rum til nye ideer, kreativitet og et hurtigt retningsskift, når situationen kræver det.

Hvis du ikke allerede har et godt system, så kan du hente vores system, som du enten kan kopiere eller blot lade dig inspirere af til at lave dit helt eget. Metoden har vi selv været utrolig glade for, og vi har brugt den til at opbygge en velstruktureret business på rekordtid – samtidig med at vi henholdsvis var på barsel og har hjemme-skolet vores børn og passet et fuldtidsarbejde.

#4 Min arbejdsplads er mobil når jeg arbejder hjemmefra

Arbejder du hjemmefra med børn, kan mobile arbejdsredskaber desuden være en kæmpe hjælp. Du har rig mulighed for at lave et set-up, som passer lige præcis til dine behov. Jeg bruger f.eks. konstant min tablet, mobil og laptop i kombination med hinanden. Tabletten fungerer for eksempel som en ekstra skærm når jeg arbejder med video (eller har et barn, som lige kan underholdes med et afsnit af Teletubbies, imens jeg bliver færdig), mobilen kan bruges til al kommunikation, og fungerer også glimrende som webcam. Det hele kan nemt flyttes, hvad enten du sidder i stuen, soveværelset i køkkenet eller er på farten. 

I perioder har det været forstyrrende for min lille søn, at jeg sidder med en skærm og arbejder. Vi har arbejdet hårdt på det man kalder selvstændig leg, hvor han selv leger med sit legetøj, tegner eller læser, men det kræver til tider at jeg er på værelset sammen med ham.

Sidder jeg med min laptop eller og mobil bliver det en kamp om skærmen, i stedet for at han leger med sit legetøj eller kigger i sine bøger. I stedet bruger jeg en god gammeldags blok papir og en kuglepen.

Det er selvfølgelig ikke alle opgaver jeg kan udføre på denne måde, men ting som at skrive og planlægge går fint. Så kan jeg arbejde på skærmen imens han sover middagslur eller efter han er puttet til aften.

#5 Børnene hjælper

Når det kommer til huslige pligter er det efterhånden blevet en familieaktivitet hos os. Alle bliver indraget på en måde, så man føler at det man gør er vigtigt for at familien kan hænge sammen. Det vil sige at selv den lille har, siden han blev et år, haft “pligter” som han stolt udfører. Opgaver som at vaske op, rydde op, feje og støvsuge, vaske grøntsager, hjælpe med vasketøj mm. er perfekt til de helt små.

Selv under min barsel, da han var en lille baby gjorde jeg det til en vane at ordne alt det huslige imens han var vågen. Så inddrag børnene i pligterne. Det er godt for dem – og for dig. Det betyder også at de underholdes, lærer om tilværelsen og aktiveres og, ikke mindst, at alle kan slappe af eller arbejde i et rent hjem, når pligterne er overstået.

#6 Husk kvalitets hvile og afslapning

Det sidste punkt er måske det vigtigste. Det har taget (lang) tid for mig at indse, men den vigtigste ting du kan gøre for din produktivitet er at sørge for at at være veludhvilet og afslappet, så du kan være skarp når det gælder. Hvile er ikke med modsatte af at være produktiv, men en vigtig del af det. Er du ambitiøs i dit arbejde og i dit liv, må du tage din regenereringstid alvorlig.

Når dit barn græder og græder – og græder lidt mere, så skal du have overskud til at trøste, når dit barn er helt urimelig, så skal du have tålmodighed til roligt at stå fast og når din business kræver det, skal du have lidt ekstra energi på kontoen for at komme i mål.

Hvile og afslapning er for mig en hellig aktivitet, selvom det kan være svært som mor. Det indebære at få sovet nok og masser af powernaps, men også gåture og at ligge på sofaen og nusse med sin baby eller mand eller at fx lave mad i et roligt tempo, male eller læse, hvis det er noget du nyder.

At sidde med sin mobil på Instagram eller at se Netflix, nyheder eller hvad man ellers har af små vaner er IKKE afslapning. Det giver dig ikke mere overskud eller energi og gør dig bare mere udkørt og stresset. Det kan godt være at du sidder stille, men din hjerne er på overarbejde, når du processere al den information du møder på skærmen. Så sørg for at slap ordentligt af.

En fuld arbejdsuges med børn

Så med alle disse forskellige teknikker tilsammen formår jeg i øjeblikket (søn 16 mdr.) at klemme 6-10 timers arbejde ud af min dag, imens jeg har mit barn hjemme i weekenderne, under corona-nedlukninger og sygedage- uden hjælp fra far. Det vil sige 2-3 timer om morgenen, 1-2 timer imens han tager sin lur og 3-6 timer til aften.

Om ikke andet, så har vi da lært noget af hele den her Corona-missere: Mange af os er blevet langt bedre til at tænke ud af boksen i forhold til at få noget fra hånden, selvom vi samtidig skal passe børn, lave mad mm. og det er da bare med at ride med på bølgen og lade sig inspirere til at blive en endnu mere effektiv Mompreneur – det har vi i hvert fald tænkt os at gøre her hos SheBoss!

 

Drømmer du om at starte din egen virksomhed, men ved du ikke om det kan lade sig gøre med små børn eller hvor du skal starte? Eller har du allerede en virksomhed kørende, men som trænger til en digital opgradering.

Vi har lavet et iværksætterkursus til dig som har brug for hjælp til at skabe en magnetisk online virksomhed. Vi kalder kurset 360° Digital Business Iværksætterkursus og fokusere på body, mind & business, fordi vi ved, at vi skal have styr på BÅDE det digitale OG det mentale, hvis du vil skabe en succesfuld forretning i 2022.

Lignende Artikler

SHOP NU

Velkommen til
SheBoss-bloggen

Her på bloggen bringer vi artikler omkring livet som Shebosser og iværksættermødre.

Vi håber på at kunne inspirere og motivere dig til at blive alt det du drømmer om.

Kategorier

Hvordan vi fik
1000 følgere på Instagram
den første uge

uden at betale en krone​ til markedsføring!

Reach på de mest populære sociale medier kan være en svær nød at knække. Desværre er det ofte den eneste mulighed for små virksomheder med et begrænset markedsføringsbudget for at nå ud til nye kunder.

Da vi lancerede SheBoss på Instagram, prøvede vi forskellige teknikker af og blev meget positivt overrasket. Vi fik nemlig over 1000 følgere inden slutningen af den første uge. 

Vi vil gerne hjælpe dig lidt på vej på de sociale medier, så vi har valgt at fortælle alle vores hemmeligheder. Strategien er nem at følge, og den kræver hverken, at man mestre video formatet, bruger influencers eller benytter betalt promovering. 

Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvordan vi gjorde – og måske endda har mod på at blive inspireret til selv at booste dit reach på Insta til nye højder, så skriv dig på vores e-mail nyhedsbrev her og få vores hemmeligheder tilsendt direkte i din indbakke.

Få styr På det hele

For travle kvinder, der har meget de skal nå​

Hvis du gerne vil nå det hele, er et super effektivt og personligt produktivitets-system et absolut must. Få vores SheBoss-system til at holde styr på alle dine opgaver og ideer. Både i din business og privat.

Du kender det måske: Du har mange bolde i luften, og nogle gange mangler du det forkromede overblik. Du ender måske med at udskyde det store drømme projekt igen og igen. 

Vi vil gerne hjælpe dig på vej. Det synes vi nemlig, du fortjener. Hvis du ikke allerede har et super effektivt produktivitets-system, så vil dette board være en absolut GAME CHANGER af den helt store slags.

Ved hjælp af dette system fik vi selv en business op at køre “from scratch” på bare 2 måneder. Vi lavede alting selv,og sideløbende havde vi fuldtidsarbejde, hjemmeskoling og barsel med en baby, som vil sidde på armen konstant (også kaldet en velcro baby).

Du kan vælge at  kopiere vores system fuldstændig eller modificere det, så det passer til netop dit liv. Det bedste af det hele er, at det ikke koster dig en krone, kun din e-mail.

Skriv dig på vores e-mail nyhedsbrev her og modtag vores SheBoss Master To-Do og Workbench